2018

De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn een mooi moment om op het jaar terug te kijken. We hebben inmiddels twaalf afleveringen over lokale politiek gemaakt. We hopen dat je wat van onze rubriek hebt geleerd. Wij in ieder geval wel! Het is ook een goed moment om vast vooruit te kijken. En dat doen we met wat goede voornemens van onze lokale politieke partijen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk staan er voor 2018 nog een reeks informatieve afleveringen ‘Hoe werkt lokale politiek’ gepland. Tot volgend jaar!

 

CDA Bodegraven-Reeuwijk staat voor fietsveiligheid! Met behulp van uw input hebben we in 2017 de 40 grootste fietsknelpunten van onze gemeente in beeld gebracht. In samenwerking met de andere politieke partijen, willen we in 2018 minimaal de helft van de knelpunten oplossen. Samen verder bouwen! Wij wensen u toe dat onze kinderen, gezinnen en senioren veilig, gezellig en gezond kunnen fietsen in onze mooie gemeente. Foto: Dirk Hol

Jan Vergeer Lijsttrekker
fractievoorzitter CDA Bodegraven-Reeuwijk.

 

Inwoners willen meer en vaker meepraten en meebeslissen. Het is de wens van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk dat er ruimte wordt gegeven aan inwoners om zelf keuzes te maken. De afgelopen raadsperiode hebben groepen enthousiaste inwoners burgerinitiatieven aangedragen. Ook heeft ieder dorp één verbeterpunt gekozen dat vervolgens is gerealiseerd. Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk is voor burgerinitiatieven van inwoners uit alle dorpen en blijft deze van harte steunen in 2018. Gelukkig nieuwjaar voor iedereen!

D66 wil nu echt vaart maken met het creëren van een gezondere leef­omgeving, d.w.z. minder luchtverontreiniging door bijvoorbeeld (fijn)stof en afvangen van CO2. In 2018 gaan we daarom zoveel mogelijk bomen planten langs Rijks-, provinciale en gemeentelijke wegen, maar zeker ook in woonwijken. D66 wenst iedereen dus een nog gezonder 2018!

 

GroenLinks wil in 2018 zorgen dat iedereen in Bodegraven-Reeuwijk mee kan doen. Iedereen moet kunnen meepraten en meebeslissen over wat er in de eigen omgeving gebeurt. Daarom willen wij in elk dorp een halfjaarlijks overleg tussen inwoners en gemeente en willen we jongeren een stem geven.

GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk wenst u prettige feestdagen en een energiek 2018!

Robèrt Smits
Lijsttrekker GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk

 

De PvdA neemt kiezers serieus, daar zijn geen wekelijkse advertenties voor nodig. Wij doen dit  door te overleggen met de burgers als er belangrijke besluiten genomen moeten worden. Niet achteraf maar in de aanloop naar de besluiten. Zo betrekken we de kennis en mening van inwoners in onze politieke werkzaamheden.

Altijd en natuurlijk ook in 2018. De PvdA stemt graag met u op een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar waarin de mens centraal staat.

Monique Jonker
Lijsttrekker PvdA Bodegraven-Reeuwijk

 

De SGP wil er in 2018 voor zorgen dat zo snel mogelijk de vergissing van het opheffen van de parkeerplaatsen in de Kerkstraat in Bodegraven ongedaan wordt gemaakt. Dit kan met simpele maatregelen, waardoor er een einde komt aan de huidige rommelige situatie, de parkeerdruk rond de Kerkstraat afneemt en de winkels beter bereikbaar zijn, met name voor snelle boodschappen (shop & go).

Johannes Mattiesing

Gemeenteraadslid SGP Bodegraven-Reeuwijk

 

VVD Bodegraven-Reeuwijk wil vanaf 2018 de plannen en ideeën die onze inwoners en sportverenigingen aandragen als uitgangspunt nemen voor het beleid, in plaats dat dit op het gemeentehuis wordt bedacht. Ons goede voornemen is om hier (met al het vertrouwen dat ons in maart gegeven mag worden) verantwoordelijkheid voor te nemen en er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en liberaal 2018!

PS: Het antwoord op de vraag uit Kijk op Bodegraven-Reeuwijk is 8 partijen.